Recept van de maand

Recept van de maand

Gevulde Paprikapannenkoeken (Puur Tafelen)

Van www.puurtafelen.nl mochten we één van hun recepten gebruiken voor in deze nieuwsbrief: Gevulde paprikapannenkoeken! Jammie! En ook nog eens heerlijk gezond: gevuld met spinazie (volgens het recept), je eigen favoriete groente of gewoon met wat kaas of spek. Dit recept is voor ongeveer 10-12 kleine pannenkoeken. Lekker smullen van een KleinePortie!

Ingrediënten:

  • Voor het pannenkoekenbeslag: 2 oranje paprika’s, 300 gram bloem of boekweitmeel, 3 eieren, 400ml melk, snufje zout, peper, 1 eetlepel olijfolie
  • Voor de vulling: 600g verse spinazie, 100g zachte geitenkaas, beetje geraspte kaas

Stappen:

  1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg in een ovenschaal en sprenkel klein beetje olijfolie erover. Rooster in een voorverwarmde oven (200C) een half uurtje, tot ze rimpelig zijn. Laat ze dan in de schaal afkoelen. Je hoeft de velletjes er niet af te halen, die mix je straks helemaal mee.
  2. Mix bloem met de eieren, melk, zout en peper tot een beslag. Met een staafmixer mix je nu de geroosterde paprika’s erdoor tot je een gelijkmatig beslag hebt.
  3. Verhit een koekenpan met wat olie en bak er de pannenkoeken een voor een in. Ze hoeven niet goudbruin te worden, maar wel gaar. Leg ze apart en laat afkoelen.
  4. De spinazie wok je even snel een in een hete koekenpan of wok. Die hoeft alleen maar te slinken. Druk daarna zoveel mogelijk van het vocht eruit.
  5. Besmeer een pannenkoek met wat geitenkaas, vul met de spinazie en rol op. Herhaal dit met alle pannenkoeken. Leg de opgerolde pannenkoeken in een ovenschaal en bestrooi met wat geraspte kaas naar keuze.’

(Tot en met stap 5 kun je ook alles al voorbereiden en afgedekt koud wegzetten.)

  1. Verwarm je oven voor op 170 ºC. Als de oven op temperatuur is de ovenschaal erin zetten en in een kwartiertje alles warm laten worden en de kaas laten smelten.

Eet smakelijk van je KleinePortie!

Deel dit bericht met je vrienden