Recept van de maand: Kleine kipgehaktballetjes met groente en broccolirijst

Recept van de maand: Kleine kipgehaktballetjes met groente en broccolirijst

Op zoek naar een supergezond receptje? Probeer dit heerlijke recept van gekruide kipgehaktballetjes met groente en broccolirijst. In dit gerecht zitten diverse groentes zoals courgette, champignons en broccoli. Er wordt  weinig vet toegevoegd, is rijk aan diverse smaken en vult goed. Het recept is erg makkelijk en snel klaar! Wil je vegetarisch eten? Vervang de gehaktballetjes door vegaballetjes uit de supermarkt.  Net zo lekker!

Wat heb je er voor nodig?

300 gram kipgehakt
2 tl Taste of Africa kruiden- No Rubbisch
2 tl Look of Africa kruiden- No Rubbisch
1 pak broccolirijst (400gram)
1 courgette
1/2 bakje champignons
1 grote ui
1 bouillonblokjes
1/2 pak gezeefde tomaten
2 el olijfolie
1 bosje koriander


Hoe maak je het recept klaar?

Strooi de kruiden door het gehakt en draai van het gehakt kleine balletjes. Pak een grote wok of braadpan en bak in 2 el olijfolie de balletjes bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan, maar laat het vet in de pan.

Snijd de ui in kwarten en dan in dunne ringen. Verwarm het olie uit de pan nogmaals en gooi de uien erbij. Snijd de courgette in kwarten en snijd deze daarna in niet te dunne plakjes. Gooi dit bij de uien. Snijd de champignons in plakjes. Deze mogen er ook bij.

Verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer de tomatenpuree erdoor. Als er een dikke saus is ontstaan, roer je de balletjes er voorzichtig door. Laat dit even op een zacht vuurtje staan.
Kook ondertussen de broccolirijst in ruim kokend water. Laat dit ongeveer 10 minuten koken. Proef of de broccoli zacht is, dan is het klaar!

Serveer de kipballetjes met groenteschotel in een grote schaal. Strooi wat verse koriander erover.

Over Priya

Priya, foodblogger Kleine PortiesDit recept is afkomstig van  onze foodblogger Priya. Priya  houd van eten en alles wat daarmee te maken heeft. Ze probeert graag alles uit en deel dit op haar foodblog. Daarnaast houd ze ook van uit eten gaan en restaurants testen. Sinds kort schrijft ze recepten voor KleinePorties!

Wil je meer recepten bekijken van Priya? Bekijk dan haar eigen foodblog: PriyaLovesfood.nl

Deel dit bericht met je vrienden