Recept van de maand: (Paas)brood met roerei en kaas

Recept van de maand: (Paas)brood met roerei en kaas

Dit recept vond foodblogger Priya van Priya Loves Food vorig jaar op de blog van chicklovesfood en maakte zij het voor de paaslunch. Maar ook na pasen blijft het een recept waar je heerlijk van kunt genieten. Wat een lekker makkelijk recept en ideaal, want het is ook nog eens vegetarisch. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het staat erg mooi. Het kan niet mislukken. Ze maakte het brood met Wilmerburger vegankaas, hierdoor is het recept ook nog eens koemelkvrij. Voor het deeg gebruik je croissantdeeg.

Welke ingrediënten heb je er voor nodig?

  • 1 blik grote croissantdeeg
  • 4 eieren
  • 4 plakken Wilmersburger (vegan)kaas
  • 1 teen knoflook
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 el olijfolie

Hoe maak je het recept klaar?

Verwarm de oven op 180 graden.

Snijd het teentje knoflook en zongedroogde tomaten fijn. Pak een koekenpan en bak in olijfolie de knoflook en tomaten. Kluts ondertussen de eieren los en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Gooi het eimengsel bij de knoflook en tomaten en maak het roerei.

Pak een taartvorm of springvorm. Verdeel het croissantdeeg hierover. Leg de brede punten in het midden en de smalle punten als uiteinde. Leg het roereimengsel erin en scheur de plakken kaas hierin. Als je Wilmersburgerkaas gebruikt, moet je dit even nat maken van te voren, zo smelt het beter. Vouw het brood dicht door de punten naar het midden te vouwen.

Bak het brood ongeveer +/- 15 minuten in de oven. Je kunt het brood daarna met een pizzames in stukken snijden of gewoon scheuren.

Over Priya

Priya, foodblogger Kleine Porties

Dit recept is afkomstig van  onze foodblogger Priya. Priya houd van eten en alles wat daarmee te maken heeft. Ze probeert graag alles uit en deel dit op haar foodblog. Daarnaast houd ze ook van uit eten gaan en restaurants testen. Sinds kort schrijft ze recepten voor KleinePorties!

Bekijk ook het recept van vorige maand van Priya.
Wil je meer recepten bekijken van Priya? Bekijk dan haar eigen foodblog: PriyaLovesfood.nl

Deel dit bericht met je vrienden