In de keuken van: Brasserie en ijssalon You & Me

In de keuken van: Brasserie en ijssalon You & Me

Deze maand nemen wij een kijkje in de keuken van Brasserie You & Me!

Wie is (naam van de kok)

Wij hebben 3 koks, waaronder Juliette, mede eigenaresse, twee broers, Koen & Niek, die dit naast hun studie als bijbaan hebben.

Waarom ben jij chef geworden?

Onze twee jongens werkten al bij de vorige eigenaar. Koen stond hier al in de keuken, zijn broer Niek stond in de afwas en hebben wij gevraagd of hij ook de keuken mee in wilde. En daar is hij in korte tijd behoorlijk in gegroeid. Vorig jaar zomer heeft hij de gehele zomer samen met Juliette de keuken met groot succes gedraaid. Juliette staat in de keuken, omdat na 1,5 jaar ervaring bleek, dat de visie van een opgeleide kok als werknemer anders is dan de onze. Dus ipv sporadisch in de keuken staan, is dit geleidelijk gegroeid naar 4 a 5 dagen in de week.

Wat vind je het leukste aan koken?

Het bedenken van nieuwe en leuke gerechten, die aan te passen zijn in kleine en normale porties.

Waarom en wanneer zijn jullie begonnen met jullie concept?

Wij zijn vanaf onze opening, 2 jaar geleden, begonnen met het concept kleine en normale porties. Dit omdat wij zelf de ervaring hebben dat we bij een andere eetgelegenheden alleen maar kunnen kiezen voor normale porties, mag ga je dan voor een voor- hoofd- en nagerecht, dan is dit voor ons te veel.

Hoe zou je het eten beschrijven?

Lekker en een goeie prijs / kwaliteit verhouding

Wat zij de voordelen van kleinere gerechten voor zowel de keuken als de gasten?

Voor in de keuken houdt dit in dat we minder weg gooien. En voor onze gasten (vaak de dames) zijn erg blij dat ze in gezelschap gezellig een 3- of 4- gangen menu kunnen eten samen met de rest, maar de keuze maken voor een kleine porties.

Kunnen vegetariërs ook bij jullie terecht?

Wij zorgen er voor dat we een vegetarische soep, diverse vegetarische salades en een vegetarisch hoofdgerecht op de kaart hebben staan.

Wat is jouw favoriete gerecht en waarom?

Wij hebben afgelopen winter een bietencarpaccio (vegetarisch) op onze kaart gehad, waar Jacqueline erg fan van is. En op onze huidige kaart staat ook toevallig een vegetarisch gerecht die bij haar favoriet is, dat zijn de champignons uit de oven. Voor Juliette is het favoriete gerecht, de Black Angus biefstuk

Hoe reageren gasten op jullie gerechten?

Zijn zeer tevreden en een goede kwaliteit

Waarom zijn jullie aangesloten bij Kleine Porties?

Omdat wij net als jullie, alle mensen die om welke reden dan ook geen normale porties kunnen of willen eten. Toch een lekkere en gezellige lunch of diner willen geven. Dat is ook de reden van onze naam aan de Brasserie “You & Me”. Wij zijn er voor iedereen.

Deel dit bericht met je vrienden