Kleintje Tomatensoep

Kleintje Tomatensoep

Ben jij ook zo een liefhebber van tomatensoep? Probeer dit eenvoudige recept!
Wat ik zo ideaal vind, is dat soep zich makkelijk laat verdelen in kleine porties en dat je het kan invriezen. Ideaal als je een keer geen zin hebt om te koken.\

Wat heb je nodig voor de tomatensoep?

  • 1 kg trostomaten
  • 1 ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 liter water
  • Zout en peper
  • Eventueel crème fraîche
  • Bieslook voor de garnering

Bereiding

Snij eerst een kruis in het vel aan de onderkant van de tomaten. Blancheer de tomaten totdat je ziet dat het vel open gaat staan. Giet het water af en laat de tomaten wat afkoelen.
Daarna haal je het vel makkelijk van de tomaten af. De ontvelde tomaten snij je in stukjes.

Vervolgens snijd je de ui in kleine stukjes. Doe het in de pan en voeg dan de geperste knoflook toe. Fruit het geheel even aan.
Daarna bak je tomatenpuree mee.

Voeg vervolgens de in stukjes gesneden tomaten erbij. Daarna voeg je 2 bouillonblokjes en een liter water toe aan de pan. Schep het geheel even om.
Met de deksel half op de pan laat je het 20 minuutjes pruttelen. Als de tomatensoep klaar is, maak je de soep geheel glad met behulp van een staafmixer.

Serveertip

Om de smaak wat te verzachten van de tomatensoep kan je wat crème fraîche toevoegen aan de soep en wat bieslook om het af te maken.

Eet smakelijk. 🍅

Deel dit bericht met je vrienden