fbpx

Gratis Menu(kaart) OptimalisatieScan

Waarom is optimalisatie nodig?

menukaart bekijkenJe wilt als horecaondernemer het liefst een aantrekkelijk menu samenstellen, waar alleen maar die gerechten op te vinden zijn waar je gasten telkens weer voor terugkomen. Hoe weet je nu welke gerechten het nu goed doen en welke er verbeterd kunnen worden? Onze ervaring is dat een menukaart eenvoudig te optimaliseren is, zodat je meer kan verkopen (meer omzet) tegen lagere kosten en dus meer marge! Met onze jarenlange ervaring zijn we in staat om snel verbetermogelijkheden te signaleren en advies te geven over de gerechten, de (calculaties achter) de menukaart en presentatie.

We bieden drie mogelijkheden aan:

 1. Een GRATIS optimalisatiepakket, waarbij we de menukaart analyseren en bekijken hoe kleine portie-gerechten interessant kunnen zijn. Daarbij delen we onze tips over het beperken van afval: No Waste = No Loss.
 2. Bij het BASIS optimalisatie duiken we dieper in de materie We analyseren de menukaart, bekijken welke high margin-gerechten meer aandacht verdienen. Daarnaast maken we gerecht-calculatie voor kleine portie-gerechten, adviseren over verbeterde gerecht-presentatie en waste-management
 3. Bij de EXPERT optimalisatie kijken we nog specifieker naar het bedrijf, de menukaart en de gerechten en de marketing/communicatie. We analyseren en adviseren samen met C-idee Communicatie in brede zin over de menukaart, de gerechten en de bedrijfs- en menupresentatie.

1. GRATIS Menu Optimalisatie

We analyseren/behandelen in maximaal 1,5 uur de volgende punten:

 • Menukaart-scan: We analyseren de menukaart, beoordelen de presentatie en de gerechten. In onze tips gaan we vervolgens in op de vormgeving en adviseren we over ‘de kunst van het aantrekkelijk maken’.
 • Gerecht-calculatie: We maken maximaal 3 basiscalculaties voor kleine-portie gerechten en laten zien hoe deze prijs- en margetechnisch interessant zijn.
 • Waste = No Waste: Niet alle waste is afval! We delen tips over het beperken van ‘echt’ afval door ingrediënten die ‘over’ zijn alsnog te benutten.

2. BASIS Menu Optimalisatie – €165,- excl. BTW

In maximaal 3 uur behandelen gaan we dieper in op verschillende aspecten en adviseren we over de manier waarop deze slim kunnen worden geoptimaliseerd. In ieder geval gaan we in op de volgende punten (uiteraard kunnen we vanuit onze integrale expertise op verzoek ook andere specifieke aspecten oppakken):

 • Menukaart-scan: We analyseren de menukaart, beoordelen de presentatie en de gerechten. In onze tips gaan we dieper in over de mogelijkheden om de vormgeving te optimaliseren. We geven tips om de gerechten beter (lees: commerciëler) te presenteren en adviseren we over ‘de kunst van het aantrekkelijk maken’. Ofwel: hoe verkoop je meer van je high margin-gerechten door ze aantrekkelijker te presenteren.
 • Gerechtcalculatie voor (onder andere) kleine porties: We maken op basis van de bestaande kaart maximaal 5 gerechtcalculaties voor kleine portie-gerechten en geven tips over een optimaal gebruik van ingrediënten (vervanging, doorschuiven).
 • Waste = No Waste: We geven tips hoe je door heel je bedrijf de waste (en dus verlies) zo laag mogelijk kunt houden. Daarnaast gaan we in op optimalisatie van het gebruik van ingrediënten om de waste te beperken.
 • Gerecht-presentatie: We geven tips over fraaie presentatie van gerechten en hoe dit kostenefficiënt heel eenvoudig kan!

3. EXPERT Menu Optimalisatie – €330 ex BTW
(in samenwerking met C-idee Communicatie)

Samen met de eigenaar, bedrijfsleider of zaakvoerder van het restaurant duiken we in maximaal 6 uur steeds dieper in de menukaart en presentatie van het bedrijf. We verkennen verbeteraspecten, valkuilen en wensen en stemmen ons advies daar specifiek op af. Door de samenwerking met C-idee communicatie, het adviesbureau van KleinePorties-oprichter Sandra de Blaeij, kunnen we ook adviseren over de marketing van het bedrijf (website, social media). In elk geval behandelen we de volgende punten:

 • Menukaart analyse: We analyseren de menukaart, beoordelen de presentatie en de gerechten. In onze tips gaan we dieper in over de mogelijkheden om de vormgeving te optimaliseren. We geven tips om de gerechten beter (lees: commerciëler) te presenteren en adviseren we over ‘de kunst van het aantrekkelijk maken’. Ofwel: hoe verkoop je meer van je high margin-gerechten door ze aantrekkelijker te presenteren, bijvoorbeeld als signature dishes. Uiteraard op basis van de menukaart of -kaarten van het restaurant. Uiteraard adviseren we ook over de mogelijkheden om te komen tot verhoging van de bestedingen door menu-engineering en upselling.
 • Knelpuntenanalyse: Samen met de eigenaar, bedrijfsleider of zaakvoerder onderzoeken we in een telefonisch interview de reeds gesignaleerde valkuilen en knelpunten in het menu. We geven tips over oplossingsrichtingen en -mogelijkheden en verkennen de mogelijkheden voor het genereren van meer omzet.
 • Gerechtcalculatie voor (onder andere) kleine porties: We voeren maximaal 10 gerechtcalculaties uit (maatwerk) voor kleine porties en normale porties en geven tips over een optimaal gebruik van ingrediënten (vervanging, doorschuiven).
 • Waste = No Waste: We geven specifiek op het bedrijf gerichte tips hoe je door heel je bedrijf de waste (en dus verlies) zo laag mogelijk kunt houden. Daarnaast gaan we in op optimalisatie van het gebruik van ingrediënten om de waste te beperken.
 • Marketingscan: Op basis van een quick-scan van de website, social media en andere (bedrijfs-)uitingen analyseren we de marketing- en communicatie inspanningen van het bedrijf. We gaan in op verbetermogelijkheden en stellen een overzichtelijk beknopt marketing- en communicatieplan op voor het bedrijf.

(4 uur €220 ex BTW als vervolg op basis menu optimalisatie)

Vraag nu de Menu(kaart) OptimalisatieScan aan!

Installeer deze app op jouw telefoon!
Druk op en vervolgens 'Zet op beginscherm'.