fbpx

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is KleinePorties?

KleinePorties is een nieuw onafhankelijk platform waarop restaurants die kleine gerechten serveren, zich kunnen presenteren aan een grote groeiende groep van meer dan 4 miljoen mensen, die liever kleine porties eten. Het platform wordt ondersteund door diverse social media kanalen zoals Facebook en Instagram, een nieuwsbrief, webshop en promotiematerialen. Gasten kunnen makkelijk restaurants per categorie vinden in hun directe omgeving, per provincie en via een interactieve Google Maps kaart. 

Waarom KleinePorties?

KleinePorties is een initiatief van een restaurantgast in Nederland. Het is in augustus 2018 opgericht, speciaal voor een grote groeiende groep van meer dan 4 miljoen restaurantgasten die op zoek zijn naar restaurants die kleine gerechten serveren, maar die deze restaurants niet goed kunnen vinden. KleinePorties vraagt een kleine bijdrage per kwartaal van de restaurants. Hierdoor kan KleinePorties zich richten op het aanbieden van relevante restaurants voor iedereen met een kleine trek!

Is er ook een app van KleinePorties.nl?

Nog niet. Onze website is wel geschikt voor alle apparaten, zoals desktop, laptop, tablet en smartphones. Dit betekent dat de website schaalt en goed te bekijken is op elk apparaat. Mocht dit veranderen, dan zullen wij dit kenbaar maken op onze Facebookpagina en in onze nieuwsbrief.

Zoeken / ontdekken

Hoe kan ik restaurants zoeken op de website?

Er zijn verschillende manieren om restaurants te zoeken en te vinden. Via het hoofdmenu Provincies, vind je het overzicht van restaurants per provincie. Via Google Maps op de homepagina vind je de pins van de aangesloten restaurants. Om de kaart te bewegen, dien je eerst de kaart van het slot te halen. Dit slotje bevindt zich aan de rechterkant van de Google Maps kaart, boven het goudgele poppetje. Klik op het slotje en je kan de kaart bewegen.

 

Mijn provincie of regio staat er niet bij. Hoe kan dat?

KleinePorties.nl werkt hard aan de landelijke dekking van restaurants met kleine gerechten. Wij zijn druk bezig met het benaderen van restaurants om deel te nemen aan het platform KleinePorties.nl. Als een provincie of regio er nog niet bijstaat, dan betekent dit dat er nog geen restaurants in die regio zijn aangesloten bij KleinePorties.nl. Wil je je restaurant aanmelden? Registreer je restaurant op de pagina Word Partner.

Wat betekenen die pin icoontjes op de Google Maps kaart?

Op de Google Maps kaart zie je verschillende gekleurde pin icoontjes. Deze zijn gekoppeld aan verschillende categorieën. Restaurants en brasseries krijgen een paars icoontje met daarin een vork en mes. Een restaurant van een hotel/motel heeft een zandkleurige pin met een bed. 

Registratie / aanbeveling

Hoe kan ik een restaurant dat kleine gerechten serveert aanmelden/aanbevelen?

Wanneer je een restaurant tegenkomt dat kleine gerechten serveert, vertel dan over ons platform! Vermeld de naam en plaatsnaam van het restaurant in een e-mail,  contactformulier, Chat of via Facebook Messenger. Wij zullen dan contact opnemen met het restaurant met de vraag of zij willen aansluiten bij ons platform.

Heb jij een restaurant dat kleine gerechten serveert? En wil je je aansluiten bij KleinePorties? Registreer jouw restaurant via onze pagina "Word Partner".

Waarom moet ik mijn restaurant registeren?

Zonder registratie, kan je jouw restaurant niet vermelden op de website. Na het invullen van het registratieformulier ontvang je een e-mail met een duidelijke instructie. Registratie is dan ook nodig om je restaurantprofiel aan te maken op de website.

Hoe kan ik als restaurant aansluiten bij Kleine Porties?

Via het hoofdmenu "Meld jouw restaurant aan" kom je op de registratiepagina. Hier vind je de informatie over het partnerschap. Je vult de bedrijfsgegevens in en wachtwoord en klikt op registreren. KleinePorties ontvangt een melding van je registratie en na vrijgeven registratie, kan je inloggen met je gegevens. Daarna ontvang je een e-mail met de handleiding hoe je je restaurantprofiel kunt aanmaken. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag met het opzetten van jouw eigen restaurantprofiel.

Ik heb nog geen restaurant, maar begin er wel één binnenkort. Kan ik nu al aansluiten?

Je kan pas aansluiten bij KleinePorties als jouw restaurant ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel, je een bankrekening hebt en je hebt een menukaart met kleine gerechten. De bedrijfsgegevens zijn nodig om het bedrijf aan te melden en een bankrekening is nodig om een betaling te verrichten. De menukaart komt op de website van KleinePorties, zodat gasten direct zien wat er mogelijk is. Heb je dit? Dan ben je van harte welkom om jouw restaurant aan te melden via de registratiepagina.

Reserveringen / boekingen

Is KleinePorties.nl een boekingswebsite?

KleinePorties.nl is geen boekingssite. Gasten kunnen direct via onze website naar de pagina van het restaurant. Op de restaurantpagina staan alle contactgegevens, zodat de gasten direct kunnen boeken via e-mail, telefoon of via de link naar hun website. Wij vragen geen vergoeding wanneer er een boeking volgt via onze website. Wij vragen uitsluitend een kleine vergoeding per kwartaal van restaurants die zich willen presenteren op de website KleinePorties.nl.

Hoe kunnen bezoekers van jullie website bij mijn restaurant boeken?

Wij zijn geen boekingswebsite. Op de profielpagina van het restaurant wordt het telefoonnummer, e-mailadres en website vermeld. Bezoekers van onze website kunnen direct contact opnemen met het restaurant of direct de website van het restaurant bezoeken.  Het is wel belangrijk dat zij aan het restaurant laten weten dat het restaurant is gevonden via KleinePorties. Op deze manier kan het restaurant meten hoeveel gasten via ons platform komen.

Recensies

Kan ik recensies plaatsen over restaurants op deze website?

KleinePorties.nl heeft er voor gekozen om niet te werken met recensies. Smaken verschillen per persoon. Wat de één lekker vindt, kan  voor iemand anders heel anders smaken. Smaken zijn heel persoonlijk en wij vinden het belangrijk dat je zelf de gerechten van restaurants ervaart. Mocht er iets niet naar wens zijn, dan willen wij je ook vragen om dit ook direct aan het restaurant te laten weten, want dan kunnen zij het ook meteen oppakken.

Nieuwsbrief

Hoe kan ik op de hoogte blijven van nieuw aangesloten restaurants, ontwikkelingen, acties en aanbiedingen etc?

Ga naar de webpagina: www.kleineporties.nl/nieuwsbrief, vul je e-mailadres in en vink de nodige onderdelen aan als je hierover informatie wil ontvangen.  Onderaan de website op de homepage is het ook mogelijk om je aan te melden. Een keer per maand houden we je dan op de hoogte van nieuws, verhalen, evenementen, recepten, acties en nieuw aangesloten restaurant. Wil je geen nieuwsbrief ontvangen, dan kan je ons ook volgen via Facebook en Instagram.

Delen jullie mijn gegevens?

Nee. Wij gebruiken ze uitsluitend voor het verzenden van de nieuwsbrief. Je e-mailadres wordt wel ingevoerd in Mailchimp; dit is het programma waarmee wij de nieuwsbrieven versturen. Wil je weten wat zij met je gegevens doen? Dan raden we je aan de website  vanMailchimp te raadplegen.

Zit ik aan jullie nieuwsbrief vast?

Nee, dat zit je niet. Onderaan iedere nieuwsbrief vind je een link om je af te melden. Je wordt dan niet meer op de hoogte gehouden van ontwikkelingen van KleinePorties, nieuw aangesloten restaurants, lekkere recepten en special acties en aanbiedingen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Stuur ons een e-mail met daarin jouw vraag.

Installeer deze app op jouw telefoon!
Druk op en vervolgens 'Zet op beginscherm'.