Over ons
KleinePorties is hét platform dat kleine eters en restaurants die kleine gerechten aanbieden samenbrengt. Wij willen dat iedereen kan genieten van een volwaardig diner van verschillende gerechten, zonder eten te verspillen. Het platform is ontstaan vanuit de overtuiging om voedselverspilling tegen te gaan, overgewicht te voorkomen en mensen die een medische reden hebben of minder eten zoals ouderen en kinderen niet te beperken.
Hoe is het allemaal begonnen?

In Nederland zijn er meer dan 5 miljoen mensen die graag kleine gerechtjes eten. Omdat ze wat ouder zijn, of juist jonger. Vanwege een medische reden of omdat ze gewoon een ‘kleine eter’ zijn. En deze gasten nemen ook weer eens gasten mee. Dat is een grote groep aan potentiële gasten!
Op zoek naar restaurants met kleine gerechtjes dus. Alleen zijn die helemaal niet makkelijk te vinden!
Samen met mijn partner heb ik daarom bedacht dat er plek moest komen, waar iedereen met een ‘kleine trek’ restaurants kan ontdekken. Door restaurants die kleine gerechten aanbieden ‘vindbaar’ te maken wordt ‘uit eten gaan’ voor deze grote groep mensen weer leuk! Kleine gerechten kunnen natuurlijk van alles zijn: bites, starters, shared dining, tapas, halve gerechten, kleine porties. Vandaar dat wij, Sandra de Blaeij en Léon Jobse, ‘KleinePorties’ zijn begonnen.
Binnen een half jaar na de opstart in augustus 2018 heeft ons onafhankelijke platform al meer dan 4.300 Facebook-fans en meer dan 1.000 nieuwsbrief abonnees. Een zeer alerte en actieve doelgroep dus! Met onze community laten wij zien dat er een nieuwe groep aan potentiële gasten is die graag willen weten waar zij terecht kunnen voor kleine gerechten.
Juist voor restaurants die kleine gerechten serveren is ons platform ‘KleinePorties’ een hele mooie plek om zich te presenteren.
Wil je alle voordelen weten van ons platform? Bekijk dan onze brochure of bekijk de pagina Word Partner!
Onze doelen
- Zorgen dat ‘iedereen met een kleine trek’ eenvoudig restaurants kan vinden die kleine gerechten aanbieden.
- Het aanbieden van een platform waar restaurants zich kunnen presenteren aan een zeer geconcentreerde doelgroep van meer dan 5 miljoen mensen.
- Inspireren van medewerkers van restaurants wat kleine porties kan betekenen
- Tegengaan van voedselverspilling en het creëren van meer begrip voor ‘kleine eters’ bij restaurants.
De initiatiefnemers
Sandra de Blaeij

Sandra heeft als communicatieadviseur voor diverse bedrijven mogen werken. Door de jaren heen, heeft zij gemerkt dat haar hart bij bedrijven ligt waar mensen belangrijk zijn. Haar gedrevenheid, passie voor marketing en communicatie zet zij in om het platform KleinePorties tot een succes te maken, zodat de grote groeiende doelgroep weer kan genieten van het uit eten gaan.
Léon Jobse

Léon Jobse heeft een carrière in de (verblijfs-)recreatie. Met zijn eigen adviesbureau richt hij zich op het adviseren over de (project)ontwikkeling van (verblijfs-)recreatieve concepten en plannen voor zelfstandige ondernemers, maar ook grote recreatieketens. Léon eet het liefst meerdere kleine porties…