Over ons

De achtergrond

Vanwege een medische ingreep kan ik (Sandra) uitsluitend kleine gerechtjes eten. Lunchen of dineren in restaurants die ‘normale porties’ serveren is dan niet leuk. Ook voor restaurants niet, want er gaan vaak halfvolle borden weer terug naar de keuken.

In Nederland zijn er meer dan 6 miljoen mensen die graag kleine gerechtjes eten. Omdat ze wat ouder zijn, of juist jonger. Vanwege een medische reden of omdat ze gewoon een ‘kleine eter’ zijn. Dat is een grote groep aan potentiële gasten!

Op zoek naar restaurants met kleine gerechtjes dus. Alleen zijn die helemaal niet makkelijk te vinden!

Samen met mijn partner heb ik daarom bedacht dat er plek moest komen, waar iedereen met een ‘kleine trek’ restaurants kan ontdekken. Door restaurants die kleine gerechten aanbieden ‘vindbaar’ te maken wordt ‘uit eten gaan’ voor deze grote groep mensen weer leuk! Kleine gerechten kunnen natuurlijk van alles zijn: bites, starters, shared dining, tapas, halve gerechten, kleine porties. Vandaar dat wij, Sandra de Blaeij en Léon Jobse, ‘KleinePorties’ zijn begonnen. 

Binnen een half jaar heeft ons onafhankelijke platform al meer dan 4.300 Facebook-fans en meer dan 1.000 nieuwsbrief abonnees. Een zeer alerte en actieve doelgroep dus! Met onze community laten wij zien dat er een nieuwe groep aan potentiële gasten is die graag willen weten waar zij terecht kunnen voor kleine gerechten.  

Juist voor restaurants die kleine gerechten serveren is ons platform ‘KleinePorties’ een hele mooie plek om zich te presenteren. 
Wil je alle voordelen weten van ons platform? Bekijk dan onze brochure of bekijk de pagina Word Partner!

 

Onze doelen

  1. Zorgen dat ‘iedereen met een kleine trek’ eenvoudig restaurants kan vinden die kleine gerechten aanbieden.
  2. Het aanbieden van een platform waar restaurants zich kunnen presenteren aan een zeer geconcentreerde doelgroep van meer dan 4 miljoen mensen.
  3. Tegengaan van voedselverspilling en het creëren van meer begrip voor ‘kleine eters’ bij restaurants.

De initiatiefnemers